Behandelingen

Welke behandelingen bieden wij aan?

Onze behandelingen

Om een ziek dier juist te kunnen helpen is onderzoek nodig. Door middel van bloed-, urine-, microscopisch en/of röntgen- of echo-onderzoek kunnen wij de juiste diagnose stellen. Daarmee kunnen we de juiste behandeling inzetten. In de kliniek beschikken wij over de juiste materialen om deze onderzoeken uit te voeren. Resultaten van het onderzoek ontvangt u vaak op dezelfde dag.

Operaties

In onze kliniek kunt u terecht voor meerdere soorten operaties. Onder andere castraties, sterilisaties, verwijderen van bulten en buikoperaties voeren onze dierenarts uit.

Voor de operatie gaat uw dier onder narcose. Dit is nooit zonder risico. Om het risico te verkleinen voeren we vooraf verschillende onderzoeken uit. Zo wordt er gekeken naar de staat van de nieren en lever. Bij afwijkingen voeren wij geen operatie uit.

De operaties worden over het algemeen ’s ochtends uitgevoerd, spoed uitgezonderd. Het dier heeft dan de hele dag om bij te komen van de operatie. Later in de middag kunt u hem op komen halen. Op de dag van de operatie bellen we u twee keer. De eerste keer na de operatie en de tweede keer als hij opgehaald kan worden. Dan spreken we een tijd met u af. Voor hij mee naar huis kan vertellen we u nog over de nazorg.

Röntgendiagnostiek

Naast laboratoriumonderzoek kunnen röntgenfoto’s veel zaken aan het licht brengen. De foto’s geven ons de mogelijkheid botten en organen beter te bestuderen. Afwijkingen kunnen gemakkelijker worden vastgesteld. Soms is het nodig een orgaan beter te bekijken. Echografisch onderzoek kan dan de uitkomst bieden. Hiervoor verwijzen we u graag naar een specialist.

Laboratorium

Microscopisch onderzoek

Microscopisch onderzoek maakt het mogelijk aanwezige parasieten, infecties of bacteriën die niet met het blote oog te zien zijn te bekijken. Huidafkrabsels of ontlasting kunnen onder de microscoop beter bekeken worden.

Bloedonderzoek

Om een beter beeld te krijgen van organen zoals de lever, alvleesklier en nieren kan bloedonderzoek worden ingezet. Afwijkingen kunnen hiermee eenvoudig worden aangetoond. Als er meer onderzoek nodig is kan het bloed opgestuurd worden naar een extern laboratorium. De uitslag is dan binnen een paar dagen binnen.

Urineonderzoek

Urineonderzoek geeft een goed beeld van eventuele blaas- of urineproblemen. Struviet, ontstekingen of afwijkende waarden kunnen worden vastgesteld. We bekijken het sediment onder de microscoop en kijken naar de waarden. U ontvangt dezelfde dag nog de uitslag. Voor deze testen is ochtendurine het beste. Vraag in de kliniek naar advies over het opvangen van urine bij uw hond of kat.

Tandheelkunde

Bij gebitsproblemen is het verstandig met uw dier de dierenarts te bezoeken. Slechte adem, eten weigeren en afzondering kunnen wijzen op een probleem. In onze kliniek beschikken wij over een gebitsreinigingsapparaat. Uw dier gaat hiervoor onder narcose. Tandsteen en eventuele losse gebitselementen worden dan verwijderd.

Bij het ophalen van het dier krijgt u informatie mee over de nazorg. Het is voor u als eigenaar mogelijk het gebit zelf te onderhouden. Dagelijks poetsen met een tandenborstel en speciale tandpasta kan al veel problemen voorkomen. Let op: tandpasta voor mensen in giftig! Deze kunt u dus niet gebruiken!

Doorverwijzen

Het kan voorkomen dat er uitgebreid onderzoek of behandeling nodig is om uw dier beter te krijgen. In dat geval sturen we u graag door naar een tweedelijns kliniek. Een specialist beschikt over de juiste middelen om uw dier een zo goed mogelijke zorg te bieden. Als er een CT- of MRI-scan nodig is, verwijzen wij ook u door.

Euthanasie

Als eigenaar krijgt u te maken met het afscheid nemen van uw geliefde dier. Om u zo goed mogelijk bij te staan in deze tijd, hebben we meerdere mogelijkheden als aankomt op het laten inslapen van uw dier. Dit kan zowel bij u thuis als in onze kliniek. Ook werken we samen met een diercrematorium, waardoor een eventuele crematie geregeld kan worden. Bespreek van tevoren uw wensen met ons.

Terug naar Over ons